4 Instagram hacks voor meer volgers

Instagram volgers groeien in 2024 lijkt soms onmogelijk met al die veranderingen in het algoritme. Heb je het gevoel dat je content ineens niemand meer bereikt? Dan heb ik goed nieuws voor je: het kan anders! Hier zijn vier hacks die jouw Instagram-profiel dit jaar eindelijk zijn doelen laat bereiken. 🎯

4 Instagram hacks om volgers te krijgen in 2024

Instagram volgers groeien in 2024 lijkt soms onmogelijk met al die veranderingen in het algoritme. Heb je het gevoel dat je content ineens niemand meer bereikt? Dan heb ik goed nieuws voor je: het kan anders! Hier zijn vier hacks die jouw Instagram-profiel dit jaar eindelijk zijn doelen laat bereiken. 🎯

1. Data-gedreven content: luister naar je statistieken

Instagram biedt je alles wat je nodig hebt om je content te laten knallen. Je hoeft echt geen rocket science toe te passen, maar wel slim omgaan met je Insights (De statistieken). Het belangrijkste? Analyseer je niet-volgers-bereik. Als je merkt dat je maar 20-30% van niet-volgers bereikt, dan is er iets mis. Check je beste posts en kijk wat ze onderscheidt, vooral qua hook (dat eerste moment dat mensen je content zien). Als je hooks zwak zijn, haakt iedereen af.

🔑 Pro Tip: Kijk naar video’s die wél werken. Wat is de eerste seconde? Breng dat soort hooks terug in je volgende post!

2. Viraal gaan met sterke hooks

Zonder een ijzersterke hook gaat niemand je content blijven kijken. Het algoritme geeft je video één kans om iemand te grijpen en vast te pakken. Zorg ervoor dat de eerste seconde pakkend is. Laat mensen meteen weten waar je content over gaat, en zorg dat ze nieuwsgierig worden. Of het nu een relatabel moment is voor mensen die thuiswerken of iets anders herkenbaars, maak je content shareable.

Voorbeeld: Heb je een video van een persoon die probeert te werken terwijl familie binnenkomt? Zet daar de tekst “Proberen te werken met familie in de buurt…” bij. BAM! Herkenbaarheid scoort altijd.

3. Gebruik de ‘Initial Plays’ Metric Slim

Hoewel Instagram wat statistieken heeft weggehaald, zoals de retentie-grafieken, is er nog steeds de initial plays versus replays metric. Dit vertelt je of mensen je video meerdere keren bekijken. Hoe meer mensen een video herbekijken, hoe beter de kans dat het algoritme je content oppikt. Vooral bij korte video’s (6-10 seconden) is het essentieel dat bijna de helft van de kijkers het opnieuw bekijkt om viraal te gaan.

💡 Hack: Maak een korte video met een tekst die langer is dan de duur van de video, zodat mensen hem opnieuw moeten bekijken om alles te lezen.

4. Het nieuwe algoritme begrijpen en slim inspelen

In 2024 heeft Instagram zijn algoritme aangepast om niet-volgers meer bereik te geven. Maar, de standaard voor wat "goede" content is, is ook verhoogd. Content die vorig jaar prima scoorde, valt nu misschien in het niet. Zorg dus dat je blijft vernieuwen en je hooks steeds sterker maakt. Analyseer wat werkte voor niet-volgers en probeer dat vaker in te zetten. Als je het goed doet, zie je je bereik snel groeien.

🚀 Actieplan: Analyseer je laatste Reels en kijk waar je content het goed deed bij niet-volgers. Herhaal dat succes door meer van dat type content te maken!

Conclusie

Instagram in 2024 draait volledig om slim analyseren en sterke eerste indrukken. Als je deze vier hacks toepast, kan het algoritme weer aan jouw kant staan. Begin vandaag nog met het optimaliseren van je hooks, kijk naar je niet-volgers-bereik, en gebruik je statistieken om je content te verbeteren. Ready to level up?

Klaar om met Instagram te knallen? Plan een strategiegesprek met ons in, en wij helpen je graag op weg!

Klaar om jouw Social Media te boosten? Maak een bel afspraak!

Kennismaken

Klaar om serieus werk te maken van je social media? Let's meet.

We maken kort kennis, bespreken je doelen en wat je bedrijf uniek maakt. Ondertussen laten wij zien wat Social Youth voor je kan betekenen. Geen saaie praatjes, maar een energiek gesprek vol ideeën en mogelijkheden. Aan het einde bespreken we hoe we samen verder kunnen. Je zit nergens aan vast, maar we beloven dat je enthousiast zult zijn!

Heb je een andere vraag?
Plan een verkenningsgesprek!
Vorige
Volgende
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.