De ultieme Instagram size guide voor 2025

Instagram blijft hét platform voor visuele content, of je nu posts, stories of reels plaatst. Maar om echt op te vallen, moet je weten welke afmetingen het beste zijn voor jouw content. Dit is jouw gids voor de ultieme Instagram sizes in 2025, zodat je beeldmateriaal altijd scherp en perfect in beeld komt. Klaar om te ontdekken hoe je het meeste uit je Instagram posts haalt? Let’s dive in!

De Ultieme Instagram Size Guide voor 2025

Instagram Post Afmetingen

Voor posts op je feed is het formaat 1080 x 1350 pixels. Dit verticale formaat vult het scherm beter en zorgt ervoor dat jouw content maximaal zichtbaar is. Door gebruik te maken van de hoogte, creëer je meer impact. Let op dat je belangrijke tekst of logo’s niet te dicht tegen de rand zet, want Instagram snijdt een deel van je afbeelding af in de feed.

Beste resolutie: Zorg dat je afbeelding ten minste 72 PPI (pixels per inch) is voor een scherpe weergave op mobiele apparaten.

Instagram Story Afmetingen

Instagram Stories zijn perfect voor snelle, tijdelijke updates, maar dat betekent niet dat de kwaliteit minder belangrijk is. Gebruik het formaat 1080 x 1920 pixels voor verticale stories die het volledige scherm vullen. Wil je tekst of belangrijke visuals toevoegen? Zorg ervoor dat deze zich binnen de ‘safe zone’ bevinden: houd ongeveer 250 pixels van de boven- en onderkant vrij, zodat je content niet wordt geblokkeerd door de interface-elementen van Instagram.

Pro tip: Gebruik het hele canvas van je Story, maar zorg ervoor dat belangrijke informatie altijd goed zichtbaar blijft.

Instagram Reel Afmetingen

Reels zijn dé manier om viral te gaan met korte, boeiende video's. Net als Stories, gebruik je voor Reels het 1080 x 1920 pixels formaat, zodat je video het volledige scherm vult. Omdat Reels vaak worden bekeken zonder geluid, is het een goed idee om ondertiteling toe te voegen.

Safe zone: Laat de onderste 250 pixels van je video leeg of gebruik deze ruimte alleen voor ondertiteling. Hier verschijnen namelijk de reacties, likes en deel-knoppen.

Instagram Carrousel Afmetingen

Met carrouselposts kun je tot tien afbeeldingen of video's in één post delen. Voor de beste weergave van je carrousel, gebruik je dezelfde afmetingen als voor een gewone post: 1080 x 1350 pixels. Wil je afwisseling? Combineer staande en vierkante afbeeldingen in één carrousel voor een dynamisch effect.

Belangrijke tip: Zorg dat de eerste afbeelding in je carrousel extra aantrekkelijk is, want deze bepaalt of gebruikers door de rest van je post gaan swipen.

Instagram Profielfoto Afmetingen

Hoewel het lijkt alsof een profielfoto niet zo belangrijk is, is dit vaak het eerste wat gebruikers van je profiel zien. Gebruik een afbeelding van 320 x 320 pixels, hoewel deze als een cirkel wordt weergegeven. Belangrijk om te onthouden: hou je belangrijkste elementen zoals een logo of gezichten in het midden van de afbeelding, zodat er niets wegvalt.

Instagram Advertenties Afmetingen

Instagram advertenties hebben net als gewone posts hun eigen regels, maar de afmetingen blijven hetzelfde. Voor een afbeelding advertentie gebruik je 1080 x 1080 pixels (vierkant) of 1080 x 1350 pixels (staand). Houd er rekening mee dat je advertenties in Stories het volledige scherm moeten vullen met het 1080 x 1920 pixels formaat.

Advertentie tip: Voeg een call-to-action (CTA) toe binnen de safe zone, zodat je gebruikers aanspoort om direct te klikken of te swipen.

Wil je dat jouw Instagram content er altijd top uitziet in 2025? Gebruik de juiste afmetingen voor elk type post en houd rekening met safe zones, zodat geen belangrijk element verloren gaat. Of je nu posts, stories, reels of advertenties maakt, deze Instagram size guide helpt je om het maximale uit je content te halen. Tijd om je Instagram game te uppen!

Klaar om jouw Social Media te boosten? Maak een bel afspraak!

Kennismaken

Klaar om serieus werk te maken van je social media? Let's meet.

We maken kort kennis, bespreken je doelen en wat je bedrijf uniek maakt. Ondertussen laten wij zien wat Social Youth voor je kan betekenen. Geen saaie praatjes, maar een energiek gesprek vol ideeën en mogelijkheden. Aan het einde bespreken we hoe we samen verder kunnen. Je zit nergens aan vast, maar we beloven dat je enthousiast zult zijn!

Heb je een andere vraag?
Plan een verkenningsgesprek!
Vorige
Volgende
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.