De ultieme TikTok size guide voor 2025

Het maken van TikTok video's is een kunst op zich, en als je het écht goed wilt doen, begint het allemaal met het juiste formaat. TikTok is dé plek waar content van het scherm af moet spatten, en het kiezen van het juiste formaat is daarbij cruciaal. In deze blog duiken we dieper in op de verschillende video- en afbeeldingsformaten voor TikTok in 2025. Aan de hand van de afbeelding hierboven en de informatie van Social Youth krijg je een uitgebreid overzicht van de perfecte afmetingen, formaten en specificaties voor TikTok. We zorgen ervoor dat je video's op elk apparaat geweldig uitzien.

De ultieme TikTok sizeguide voor 2025

Het maken van TikTok video's is een kunst op zich, en als je het écht goed wilt doen, begint het allemaal met het juiste formaat. TikTok is dé plek waar content van het scherm af moet spatten, en het kiezen van het juiste formaat is daarbij cruciaal. In deze blog duiken we dieper in op de verschillende video- en afbeeldingsformaten voor TikTok in 2025. Aan de hand van de afbeelding hierboven en de informatie van Social Youth krijg je een uitgebreid overzicht van de perfecte afmetingen, formaten en specificaties voor TikTok. We zorgen ervoor dat je video's op elk apparaat geweldig uitzien.

TikTok video size: 1080 x 1920 px

De aanbevolen videoformaat voor TikTok is 1080 x 1920 px. Dit formaat zorgt ervoor dat je video het volledige scherm vult, en de kijker volledig op jouw content gefocust blijft. Een ander belangrijk aspect is om minstens 35px van de rand vrij te houden voor essentiële elementen zoals tekst en buttons. Dit voorkomt dat ze worden afgesneden of slecht leesbaar zijn. Denk aan een ondertitel die half van het scherm verdwijnt – geen goede look!

Wat betekent dit precies voor jouw TikTok video's?

Wanneer je je video in dit formaat schiet, weet je zeker dat hij perfect wordt weergegeven, ongeacht welk apparaat wordt gebruikt. Door te werken met de hoogte-breedte verhouding van 9:16, zorg je ervoor dat je video verticaal het scherm vult. Dit is een standaardformaat op de meeste sociale media platformen, waardoor je jouw video ook eenvoudig kunt cross-posten naar bijvoorbeeld Instagram Reels of YouTube Shorts.

TikTok Logo: 200 x 200 px

Het logo mag natuurlijk niet achterblijven. Voor het TikTok logo is het aanbevolen om te werken met een formaat van 200 x 200 px. Houd er rekening mee dat je altijd een afstand van 20px van de rand van het beeld aanhoudt. Dit zorgt ervoor dat het logo mooi gecentreerd blijft en niet dicht tegen de rand plakt. Dit ziet er niet alleen beter uit, maar voorkomt ook dat TikTok het logo in hun UI overlapt.

Tijdslimieten en bestandstypes

Naast het juiste formaat is het ook belangrijk om rekening te houden met de tijdsduur en bestandstypes van je video’s:

  • 3 minuten limiet: Je video mag niet langer zijn dan 3 minuten. Langer dan dit kan ervoor zorgen dat de video te groot wordt om te uploaden of niet wordt getoond zoals je wilt.
  • Bestandstypes: TikTok ondersteunt alleen MP4 of MOV bestandstypes. Zorg ervoor dat je video in een van deze formaten staat, anders kun je problemen ondervinden bij het uploaden.

Minimaal 720p voor goede kwaliteit

Als je video goed moet worden weergegeven op elk apparaat, is het belangrijk om een resolutie van minimaal 720p te hanteren. Dit betekent dat je video er niet alleen scherp uitziet op mobiele telefoons, maar ook goed wordt weergegeven op grotere schermen.

Waarom deze TikTok afmetingen zo belangrijk zijn

In een wereld waar gebruikers continu door content scrollen, wil je ervoor zorgen dat je video’s en afbeeldingen er op hun best uitzien. De juiste afmetingen helpen je om een professionele uitstraling te behouden en je video's beter aan te laten sluiten op het platform. TikTok optimaliseert video’s op basis van het formaat dat je uploadt. Dit betekent dat wanneer je video niet de juiste afmetingen heeft, TikTok deze zal bijsnijden of comprimeren, wat kan leiden tot kwaliteitsverlies. Niemand wil dat zijn viral video korrelig of half afgesneden wordt weergegeven!

Pro tip: houd je aan de safe zones

Bij het uploaden van TikTok-video’s is het verstandig om rekening te houden met de "safe zones". Dit zijn de gebieden van het scherm die niet worden bedekt door gebruikersinterface-elementen, zoals de beschrijvingen en likes. Houd belangrijke informatie, zoals tekst en logo’s, binnen de afmetingen van 1080 x 1920 px, maar zorg dat je ook een veilige marge van minimaal 35px van de rand aanhoudt.

Cross-posten naar andere sociale media platforms

Een groot voordeel van het creëren van TikTok-content in de juiste formaten is dat deze ook vaak perfect aansluit bij andere sociale media platformen. Denk hierbij aan:

  • Instagram Reels: Eveneens een 9:16 verhouding, met een videoformaat van 1080 x 1920 px.
  • YouTube Shorts: Ook hier geldt hetzelfde formaat.
  • Snapchat Spotlight: Weer die magische 1080 x 1920 px verhouding.

Door je video in de juiste specificaties te maken, kun je deze eenvoudig hergebruiken op andere platforms zonder dat je opnieuw moet bewerken.

Samenvatting en call to action

Je TikTok video's succesvol maken begint bij de basis: het juiste formaat. Of je nu een video van 3 seconden of 3 minuten maakt, zorg ervoor dat deze voldoet aan de aanbevolen afmetingen van 1080 x 1920 px. Vergeet niet om belangrijke elementen zoals tekst en logo’s minimaal 35px van de rand te plaatsen voor een optimale weergave. Houd je video's binnen de 3 minuten limiet en gebruik de juiste bestandstypes (MP4 of MOV) om ervoor te zorgen dat TikTok je content goed weergeeft.

Wil je meer weten over hoe je jouw TikTok strategie kunt optimaliseren? Of hulp nodig met het maken van killer video's die opvallen? Neem vandaag nog contact op met Social Youth en laat ons je helpen om je content naar een hoger niveau te tillen!

Veelgestelde vragen (FAQ):

  1. Wat is de ideale videomaat voor TikTok?
    • De aanbevolen videoformaat is 1080 x 1920 px, met een hoogte-breedteverhouding van 9:16.
  2. Hoe lang mogen mijn TikTok-video's zijn?
    • TikTok-video's mogen maximaal 3 minuten lang zijn.
  3. Wat is de minimale videokwaliteit die ik moet gebruiken voor TikTok?
    • Je moet minimaal een resolutie van 720p hanteren voor een goede weergave op elk apparaat.
  4. In welk formaat moet ik mijn TikTok-video's exporteren?
    • TikTok ondersteunt de bestandstypes MP4 en MOV voor video’s.

Klaar om jouw Social Media te boosten? Maak een bel afspraak!

Kennismaken

Klaar om serieus werk te maken van je social media? Let's meet.

We maken kort kennis, bespreken je doelen en wat je bedrijf uniek maakt. Ondertussen laten wij zien wat Social Youth voor je kan betekenen. Geen saaie praatjes, maar een energiek gesprek vol ideeën en mogelijkheden. Aan het einde bespreken we hoe we samen verder kunnen. Je zit nergens aan vast, maar we beloven dat je enthousiast zult zijn!

Heb je een andere vraag?
Plan een verkenningsgesprek!
Vorige
Volgende
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.